Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die uitgaat van het zelf genezend vermogen van ons lichaam, met aandacht en bewustwording voor wat bijdraagt aan onze gezondheid en wat niet. Dit omvat een breed scala aan behandelwijzen en adviezen over o.a. reiniging (ontgiften/detox), vasten, voeding, ademhaling, beweging, emoties, natuurlijke middelen en supplementen.

Gemak dient de mens

Onder het motto ‘gemak dient de mens’ wil men zo snel mogelijk, desnoods door onderdrukking met chemische middelen, van de klachten afkomen. Dat is een begrijpelijke wens en bij acute ziekten lukt het op die manier ook vaak.

Bij chronische klachten echter gaat dat niet zo gemakkelijk: de toegepaste geneesmiddelen werken vaak niet en/of hebben (schadelijke) bijwerkingen. Een bekend probleem is ook dat mensen allerlei klachten kunnen hebben, terwijl de dokter geen afwijking vindt en dus geen diagnose heeft.

Vaak zeggen ze dan “het zit tussen de oren” of “je moet er maar mee leren leven”.

Volledige genezing

De natuurgeneeskunde gaat ervan uit dat een volledige genezing (fysiek, emotioneel en spiritueel) vaak alleen mogelijk is wanneer de cliënt zelf ook inzicht heeft in de oorzaak van de klachten, zodat de cliënt een actieve rol kan spelen in het wegnemen van de oorzaken. 

Meestal is er niet één oorzaak en door de holistische benadering komen zowel oorzakelijke factoren uit het verleden als ook in de huidige leefwijze aan het licht. We kunnen ons lichaam zien als een ecosysteem, waarbij één stofje erbij of eraf voor een heel ander innerlijk milieu kan zorgen. 

Het is dan ook van belang niet alleen naar de symptomen te kijken, maar naar het geheel om de ware oorzaak te vinden.
Maak een afspraak
Irene Hilverda - Béncice Be Nice
Asyra
Met het Asyra Bioresonantie-apparaat, voer ik een grondige gezondheidstest uit. We meten nauwkeurig 35 organen en orgaansystemen in het lichaam door middel van biofotonen resonantie en daarmee sporen we disbalansen op.

Met Asyra zoeken we naar meer dan 100.000 frequenties waaronder voedselintolleranties, vitaminen, mineralen en kruiden, om de oorzaken van verstoringen vast te stellen. Het doel? Een effectieve therapie vinden en de zelfgenezende krachten van het lichaam activeren.

Deze holistische benadering is gebasseerd op diverse geneeswijzen en kan op iedereen worden toegepast.
Bloesem therapie
Ik werk met bloesemremedies uit heel de wereld. Waaronder Star-remedies, Bach-remedies, Bush-remedies, Californische-remedies en Indigo-essences. 

Deze remedies zijn gemaakt van bloesems, planten en bomen en hebben de kracht om negatieve emoties om te zetten in positieve gemoedstoestanden. Ze bieden effectieve ondersteuning bij dagelijkse emotionele uitdagingen zoals angst en stress.

Tijdens een consult gebruik ik een methode ontwikkeld door Dietmar Krämer, waarbij we laagje voor laagje aan de oorzaken van emotionele disbalans werken. Tijdens het consult stel ik vragen om uw specifieke behoeften te begrijpen en ontvangt u een op maat gemaakte remedie om emoties in evenwicht te brengen.
Ultrasoon
EFT
Emotionele Vrijheids Techniek, oftewel EFT, is een krachtige methode om beperkende emoties te neutraliseren. Deze techniek combineert het bewust richten op een emotie met kloppen op acupressuurpunten van lichaamsmeridianen.

EFT helpt bij het transformeren van onverwerkte emoties en is effectief voor een breed scala aan problemen, van angsten en fobieën tot lichamelijke klachten. Bij Bénice ontvangt u professionele begeleiding om de EFT-techniek te leren en toe te passen, wat kan resulteren in snelle en merkbare verlichting na slechts enkele sessies.
Lifecoach
Als Life Coach begeleid ik u bij het nemen van belangrijke beslissingen in het leven. Dat kan zijn op privé gebied, maar ook op gebied van bijvoorbeeld werk. 

Ik help u bewust te worden van uw eigen verlangens en talenten en stimuleer u om te groeien op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

In deze moderne wereld kunnen stress, onzekerheid en angsten zich opstapelen en leiden tot overspannenheid, burn-outs of depressies. 

Met mij als lifecoach krijgt u inzicht in uw interne processen en leert u beter omgaan met externe uitdaginingen.
Voeding
Als natuurgeneeskundige hecht ik veel belang aan voeding, omdat het de bouwstenen levert die ons lichaam en geest nodig hebben. Voeding beïnvloedt ons hele systeem, van een enkele cel tot een heel orgaan, en heeft daarmee invloed op ons welzijn.

Verkeerde voedingskeuzes kunnen leiden tot vermoeidheid, kwaaltjes, en meer.

Ik geef algemene adviezen om bloedsuikerspiegels te stabiliseren, geraffineerde voeding te vermijden en gevarieerd te eten. Samen kunnen we uw voedingspatroon verbeteren om uw welzijn te optimaliseren.

Therapievormen

In mijn praktijk bied ik een scala aan natuurgeneeskundige behandelingen om uw welzijn te bevorderen en problemen op te lossen.

Met behulp van het geavanceerde Asyra Bioresonantie-apparaat (en andere meetapparatuur) voer ik grondige gezondheidstests uit om disbalansen in uw lichaam op te sporen en effectieve therapieën te identificeren. 

Daarnaast werk ik met bloesemremedies uit de hele wereld om negatieve emoties om te zetten in positieve gemoedstoestanden. 

Voor diegenen die emotionele uitdagingen willen aanpakken, bied ik professionele begeleiding bij de krachtige Emotionele Vrijheids Techniek (EFT). En als Life Coach help ik u bij het nemen van belangrijke levensbeslissingen en groei op diverse vlakken. 

Bovendien deel ik voedingsadvies om uw welzijn te optimaliseren. Samen streven we naar een gezonder, gelukkiger leven.
Maak een afspraak
Wat zeggen mijn cliënten?
Ik help je graag verder
Wil je een afspraak maken of weten hoe ik jou kan helpen met jouw innerlijke én uiterlijke schoonheid?

Stuur mij even een berichtje en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Irene Hilverda - Béncice Be Nice
crossmenu