daisy-madelief-home

Natuurgeneeskunde

praktijk-irene

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die uitgaat van het zelf genezend vermogen van ons lichaam, met aandacht en bewustwording voor wat bijdraagt aan onze gezondheid en wat niet. Dit omvat een breed scala aan behandelwijzen en adviezen over o.a. reiniging (ontgiften/detox), vasten, voeding, ademhaling, beweging, emoties, natuurlijke middelen en supplementen.

Onder het motto ‘gemak dient de mens’ wil men zo snel mogelijk, desnoods door onderdrukking met chemische middelen, van de klachten afkomen. Dat is een begrijpelijke wens en bij acute ziekten lukt het op die manier ook vaak. Bij chronische klachten echter gaat dat niet zo gemakkelijk: de toegepaste geneesmiddelen werken vaak niet en/of hebben (schadelijke) bijwerkingen. Een bekend probleem is ook dat mensen allerlei klachten kunnen hebben, terwijl de dokter geen afwijking vindt en dus geen diagnose heeft. Vaak zeggen ze dan “het zit tussen de oren” of “je moet er maar mee leren leven”.

De natuurgeneeskunde gaat ervan uit dat een volledige genezing (fysiek, emotioneel en spiritueel) vaak alleen mogelijk is wanneer de cliënt zelf ook inzicht heeft in de oorzaak van de klachten, zodat de cliënt een actieve rol kan spelen in het wegnemen van de oorzaken. Meestal is er niet één oorzaak en door de holistische benadering komen zowel oorzakelijke factoren uit het verleden als ook in de huidige leefwijze aan het licht. We kunnen ons lichaam zien als een ecosysteem, waarbij één stofje erbij of eraf voor een heel ander innerlijk milieu kan zorgen. Het is dan ook van belang niet alleen naar de symptomen te kijken, maar naar het geheel om de ware oorzaak te vinden. In onze natuurgeneeskunde aanpak werken we daarom vanuit de 5 geneeskundige principes.

Het is ook van belang dat wij ons bewust zijn dat ons denken, onze overtuigingen over onszelf, maar ook over de dingen om ons heen, invloed hebben op ons lichaam en welzijn.

De verschillende  therapievormen waarmee we in onze praktijk hieraan werken zijn o.a.: Asyra, Bloesem remedies, EFT, Life Coach.