breadcrumb-default-bg

Ervaringen

 

 • Enkele ervaringen van klanten
 • Stewardess met turbulentie
 • Op dit moment ben ik 6 jaar werkzaam als stewardess bij de KLM. Ik was al aangenomen voor de opleiding als stewardess en zou binnen enkele weken starten met de opleiding. Kort hiervoor maakte ik nog een vlucht. Tijdens deze vlucht maakte ik iets heel naars mee met turbulentie, eigenlijk was het meer een luchtzak waar wij plotseling mee te maken kregen. Het toestel zakte ineens 100 meter naar beneden. Mensen schreeuwden en raakte in paniek. Mensen vlogen omhoog uit hun stoel en het was een chaos van allerlei losse dingen in de cabine. Niemand zat natuurlijk in de gordels, want daarvoor was het niet turbulent. Mijn eerste gedachte was “nu ga ik dood, dit was het dan”.   Een hele nare ervaring.

  Ondanks dit voorval begon ik toch met de opleiding, maar tijdens deze opleiding gingen we een oefening  doen in de simulator, waarin onder andere een turbulente vlucht wordt nagebootst. Het schoot me weer in de keel, ik had het gevoel  dat de grond onder me vandaan zakte en ik was de controle kwijt. Dacht nog: “ dit is niet echt, het is maar een simulatie”, maar toch raakte ik in paniek. Ik had toch al vele malen gevlogen, wat was er met me aan de hand?

  Goed, ik slaagde toch voor mij opleiding en ging vliegen. Nu is het natuurlijk niet elke vlucht turbulent, maar telkens als het er wel was, kreeg ik een benauwd gevoel in mijn keel en werd ik bang en onzeker en raakte licht in paniek. In de loop van de tijd werd dit steeds erger. Toen ik kinderen kreeg werd dit gevoel steeds sterker en na de bevalling van mijn tweede kind was het intussen zo heftig  dat ik overwoog om te stoppen met vliegen.  Ik vertelde dat aan een collega,  die ook  Bach-bloesem- en EFT therapeut is (EFT staat voor: Emotional Freedom Technique). Zij zei: “ je kan altijd nog stoppen, laten we hier eerst eens een keer een consult aan weiden”. Ik dacht nog: “baat het niet, het schaad ook niet”.

  Na één sessie van een uur en een flesje Bach-bloesemremedies heb ik  tot op heden (dit speelde februari 2010) tijdens turbulentie, nooit meer last van angst gehad of een benauwd gevoel in mijn keel. Super, dit is zo’n bevrijding en ik kan gewoon blijven vliegen.

 • Moeder en dochter Asyra
 • Tijdens een schoonheidsbehandeling vertelde Irene mij over Asyra. Ik had al jaren last van eczeem aan mijn handen en had werkelijk alles al geprobeerd. Ik was geïnteresseerd in een behandeling en besloot het uit te proberen. Bij Asyra wordt er niet gefocust op 1 lichtelijk probleem maar gemeten of de processen in het lichaam in balans zijn. Na een paar behandelingen en daarbij de speciale eczeem creme verminderde het eczeem aanzienlijk en verdween uiteindelijk. En ik zat ook veel beter in mijn vel.       Esme

  Mijn eerste kennismaking met Asyra was via mijn dochter. Ze had al jaren last van eczeem aan haar handen en was daar vanaf na een aantal behandelingen. Na een tijdje met emotionele problemen en een traag werkende schildklier (waar ik tabletten voor slikte) ben ik zelf met Asyra gestart. De behandelingen geven een verhelderende blik op je lichamelijke balans en ik slik nu ruim een jaar geen schildkliertabletten meer en voel me daar goed bij. Regelmatig kom ik nog terug voor een behandeling om weer de juiste balans te krijgen.      Laura

 • Droge nachten met EFT
 • Onze zoon van twaalf plaste met regelmaat ’s nachts in zijn bed. Medisch gezien was er niets aan de hand en na een jaar medicijnen te hebben geslikt, die de urineproductie tegengaan en in de hoop dat het dan vanzelf zou stoppen, hebben we met behulp van Irene de EFT-methode toegepast.

  Al snel slikte hij geen pillen meer en is hij ’s nachts nagenoeg droog.

  Voor hem (en ons) een enorme opluchting!       Esther

 • EFT: los laten en leren over jezelf
 • Al zo’n zes jaar heb ik last van eczeem op mijn handen. Eerst kwamen er diepe lijnen in mijn vingers, later begonnen mijn handen steeds erger te jeuken en kreeg ik last van (bloedende) wondjes door het krabben. De dokter gaf mij hormonencrème mee, om de jeuk te stillen. De oorzaak werd dus niet aangepakt en mijn huid werd op die plekken waar ik smeerde steeds dunner en mijn handen begonnen na een tijdje weer heftig te jeuken. Ik besloot een andere manier te vinden om van mijn eczeem af te komen. Na alternatieve methoden zoals acupunctuur en NAET adviseerde Irene mij na een schoonheidsbehandeling bij haar om eens EFT te overwegen.

  EFT staat voor Emotional Freedom Technique. Door het kloppen op bepaalde punten (acupressuurpunten) kan je negatieve emoties in je energiebanen opheffen. Negatieve emoties worden als het ware geneutraliseerd.

  Voor elke behandeling vul je een vragenlijst in, met vragen over emoties. Tijdens de eerste sessie legt Irene uitgebreid uit hoe EFT in zijn werk gaat en hoe emoties ontstaan en kunnen worden aangepakt. Daarnaast leer je de EFT technique zelfstandig toe te passen., zodat je deze zelf overal kunt doen.

  Bij het eerste gesprek werd er gekeken naar de dingen waar ik mee zat. Eczeem heeft vaak een dieper liggende oorzaak en emoties spelen daar vaak een belangrijke rol vertelde zij. Al snel kwamen we op de echtscheiding van mijn ouder en mijn perfectionisme, onzekerheid en gevoeligheid.

  Irene besloot elk thema apart te behandelen. Bij het kloppen formuleert ze zinnen, problemen waar je tegenaan loopt en moet je deze al kloppend hardop na zeggen. Na het kloppen vraagt ze hoe ik deze emotie nu ervaar en moet het weer een cijfer geven (tussen 0-10)  en of ik een verandering opmerk of een bevrijding. Het probleem is niet zomaar verdwenen, maar de emotie lijkt rustiger te zijn geworden. En lijkt niet meer zo diep te liggen, het doet minder pijn. Na afloop van elke behandeling kreeg ik druppels mee met bloesems en kreeg ik huiswerk mee naar huis. Zo moet ik s’avonds kloppen op mijn emoties en lijstjes maken met positieve en negatieve ervaringen van die dag.

  Al na de eerste behandeling voel ik me lekkerder in mijn vel zitten en leer ik dingen los te laten. Na meerdere sessies verdween ook de eczeem op mijn handen geleidelijk. De diepe groeven zijn bijna helemaal verdwenen en mijn jeuk is weg. En ik heb geen nare wondjes meer.

  Maar naast het verminderen van mijn eczeem, voel ik me ook veel lekkerder in mijn vel zitten. Door de behandelingen kan ik dingen beter op een rijtjes zetten. Ik heb daarnaast veel geleerd over mijzelf en meer inzicht gekregen hoe ik met alles om kan gaan.         Super dank Irene.

  Graag blijf ik anoniem.

 • Ik liep bij een psycholoog voor depressie en angsten.
 • In september 2010 ben ik bij Irene terecht gekomen nadat ik al enkele jaren zonder veel resultaat bij een psycholoog gelopen had. Zij werkt met Bach Bloesemtherapie en een methode (EFT) die mij in eerste instantie niet veel zei. Ik liep bij de psycholoog voornamelijk voor depressie en angsten. Een traumatische jeugd lag er aan ten grondslag, met een moeder die schizofreen is en psychoses heeft waardoor zo ongeveer alles een trauma vormde, zelfs een dag naar de Efteling. Ik piekerde constant en kon dat niet loslaten.  Ik was mijzelf een beetje kwijt “Wie ben ik eigenlijk”? Mijn bloeddruk was ook te hoog en had paniek aanvallen.  Na enkele behandelingen waarin zij mij voornamelijk met EFT behandelde en bloesemremedies en soms “huiswerk” mee naar huis kreeg, ging ik me (met nog een enkele up en down) steeds meer heel goed voelen. Na weer enkele behandelingen kon ik bijna niet meer aan vroeger denken en me slecht voelen. De herinneringen veroorzaakte geen negatieve gevoelens meer, maar wie was ik nu zonder die emotionele trauma??? Irene heeft me toen nog twee of drie keer behandeld op mijn nieuwe ik (totaal iets van 12 behandelingen gehad geloof ik). Ik kon het eerlijk gezegd niet geloven dat nu met dit kloppen mijn grote angsten die ik al mijn hele leven had, opeens weg waren. Toch nu 4 maanden na mijn laatste behandeling ben ik weer blij met mijzelf, vrolijk en heb ik geen paniekaanvallen meer gehad.

  Dank. A.M.

 • Hoe ik beter om ben leren gaan met voeding
 • Toen ik vorig jaar bij Irene kwam, wist ik niet wat ik kon verwachten. Door omstandigheden was ik erg in mijzelf gaan leven, at niet goed, dronk te veel water, waardoor mijn lichaam niet genoeg voedingstoffen kreeg en ik geestelijk en lichamelijk er slecht aan toe was. Na ons eerste gesprek, waarin wij elkaar leerde kennen voelde zij heel vertrouwd en kreeg ik zelfvertrouwen om weer op te knappen. Met voeding supplementen, therapie en met elkaar praten heeft zij mij leren door te gaan, sterk te worden en anders te gaan leven….daar ben ik nog iedere dag dankbaar voor. Zij wist beter wie ik was dan dat ik dat zelf wist. Zij was en is mijn vangnet. Maaike (14 jaar) (dikke knuffel!!!)

 • Dit had ik jaren eerder moeten doen
 • Al lang wist ik dat ik dingen uit het verleden niet had verwerkt, maar zag er als een berg tegen op om deze “beerput” open te maken. Bang wat er allemaal naar boven zou komen. Een beetje huiverig begon ik aan deze therapie maar naar 1 sessie wist ik al wel dat dit mij zou helpen en dat het helemaal niet zo eng was als ik had verwacht. Na een aantal sessies ben ik nu klaar het gevoel wat ik had over het verleden zo verzacht en kan ik er beter mee om gaan en heb ik het een plek gegeven dit is zo’n opluchting. Dit had ik jaren eerder moeten doen. Dank je wel Irene.

  Ilse D.

 • Ik liep al 1,5 jaar met ontstoken ogen
 • Ik liep al anderhalf jaar rond met ontstoken ogen. Ik kreeg van de huisarts de ene na de andere anti-biotica kuur. Het hielp niet. Intussen liep ik met mijn oude brilletje rond, omdat ik normaal lenzen draag. (baalde natuurlijk gigantisch).

  Eén behandeling ben ik bij Irene geweest. Ze heeft me met de Asyra doorgemeten. Vooral voedsel bleek een probleem. Geen zuivel meer voor mij en bijna geen granen. Ook kwam probiotica eruit. Dat ik gelijk ben gaan slikken. (logisch natuurlijk , na die vele anti-biotica kuren die mijn darmflora hadden vernietigd).

  Na nog geen maand, waren mijn ogen weer helemaal hersteld en kon ik mijn lenzen weer in. Zooo fijn.   I.KN.

 • Angst voor borstkanker.
 • Afgelopen jaar kreeg een collega van mij te horen dat er een knobbel in haar borst was gevonden. Vanaf het moment dat ik dit nieuws hoorde betrok ik het op mezelf. Ik vond het verschrikkelijk voor haar, maar van de een op andere dag had ik pijn in mijn linker borst. Het gevoel ging maar niet weg, ik voelde een steek zodra ik wakker werd en dan werd ik angstig om zelf borstkanker te krijgen. Ook dacht ik er aan zodra ik een rust momentje had en dan weer als ik wilde gaan slapen. Zo ontwikkelde ik steeds meer angst.

  Na letterlijk één sessie EFT was de angst / het gevoel al voor 80% weg. De gedachte kwam nog een aantal keer naar voren, maar het gevoel van angst die er eerder aan vast zat, was weg. Na nog een EFT sessie speelde de gedachte totaal niet meer en nu kan ik me al niet eens meer voorstellen hoe het toen was. Hoe bijzonder is dat?  Irene is echt een ware professional en ik ben ontzettend onder de indruk van haar insteek, professionaliteit en zorgzaamheid.  J.B.