camouflage

Camouflage

camouflage-2

Camouflage

Wat is camouflage?

Camouflage heeft tot doel het tijdelijk minder zichtbaar maken van huidverkleuringen en oneffenheden op lichaam of gezicht. Ongewenste huidaandoeningen kunnen minder opvallend worden gemaakt. Denk aan camoufleren van huidziektes of huidproblemen, zoals bijvoorbeeld wijnvlekken, pigmentvlekken zwangerschapsmasker, maar ook littekens en tatoeages kunnen gecamoufleerd worden.

Er zijn huidaandoeningen waarbij de kleur van de huid afwijkend is. De huid kan te veel of juist te weinig pigment bevatten (bijvoorbeeld vitiligo) of zichtbare bloedvaatjes tonen.

Als dit voorkomt op huiddelen die niet “te bedekken” zijn kan men om psychologische en/of esthetische redenen de aandoening minder zichtbaar maken.

Producten voor camouflage

Schoonheidssalon Bénice maakt gebruik van het hoogwaardige merk Dermacolor. Camouflage producten die speciaal ontwikkeld zijn voor huid oneffenheden en huidverkleuringen. De producten zijn veeg- en watervast en geschikt voor zowel mannen als vrouwen!

Het materiaal is gemakkelijk aan te brengen en is geschikt voor alle huidtypes. De camouflagecrèmes bevatten veel pigmenten waardoor een dekkend effect wordt bereikt. De lijn is hypo-allergeen en is klinisch goedgekeurd.

Hoe verloopt het bezoek bij de schoonheidsspecialist?

Voorafgaand aan uw camouflagebehandeling wordt uw huid gereinigd, hersteld en verzorgd. Dit zorgt ervoor dat de camouflage goed op de huid hecht en er natuurlijk uitziet.

Afspraak 1:

Tijdens uw eerste afspraak gaat u samen met de schoonheidsspecialiste kijken welke kleur het beste bij u past. Zij zal de camouflage aanbrengen met een speciale techniek en uitleg geven over de camouflageproducten. Wanneer de juiste kleur gevonden is worden de producten voor u besteld.

Afspraak 2:

Bij uw tweede afspraak zal de schoonheidsspecialiste u uitleg geven over hoe u het product het beste aan kan brengen en hoe u het camouflage materiaal veeg- en watervast maakt en weer verwijdert.

Afspraak 3:

Bij uw derde afspraak komt u gecamoufleerd naar de salon en zal uw schoonheidsspecialiste u tips geven en kunt u onder andere vragen stellen over uw zelf aangebrachte camouflage.

Vergoedingen

De zorgverzekeraar vergoedt (geheel of gedeeltelijk) camouflage therapie vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vergoeding van de camouflage en producten is per verzekering verschillend. Vraag dit na bij uw verzekering. Een aanvraag voor camouflage kan noodzakelijk zijn voor het verkrijgen van de vergoeding van uw zorgverzekeraar. Als dit het geval is dan kunt u contact opnemen met uw huisarts.